Concert a l’Auditori de Barcelona: El Crepuscle dels Déus

Concert a l'Auditori de Barcelona: El Crepuscle dels Déus

Repertori

Hèctor Parra: Justice. Suite de l’òpera (2024) 25′ – Estrena mundial, suite encàrrec de L’Auditori. Òpera encàrrec del Grand Théâtre de Genève i del Festspielhaus St. Pölten/Tangente Festival.
Richard Wagner: Götterdämmerung (El crepuscle dels déus). Suite (1874) 40′

Artistes

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Sinéad Campbell-Wallace, soprano
Lauren Michelle, soprano
Ludovic Morlot, direcció

Programa

El penúltim concert de la temporada ens trasllada a l’òpera, amb les suites que contenen els fragments més destacats de dues obres que pertanyen a estètiques i estils ben diferents.

La primera és, a més, l’estrena d’aquesta selecció de músiques de l’òpera Justice d’Hèctor Parra, un dels compositors catalans més internacionals i amb un especial interès per la música escènica. El llibret de Justice està escrit pel novel·lista congolès Fiston Mwanza Mujila a partir d’un guió original del dramaturg suís Milo Rau.

La segona és tot un clàssic operístic, tot i que Richard Wagner no la va definir mai com una òpera, sinó com un drama musical. Es tracta d’El crepuscle dels déus, la quarta i última “jornada” de la tetralogia L’anell del nibelung, que tanca el relat de la lluita entre déus i humans –i algun monstre– per aconseguir l’anell que converteix en dominador del món qui el posseeix. L’obra de Wagner conté músiques tan impressionants com el descriptiu interludi “Viatge de Siegfried pel Rin” o la colpidora “Marxa fúnebre”, que rendeix homenatge a la mort de l’heroi Siegfried.

Dades

 • Data:

  10 de maig de 2024

 • Hora:

  19h

 • Lloc:

  Auditori de Barcelona - Sala Pau Casals (Lepant, 150 - 08013 Barcelona)

 • Preu:

  15€

Associació CIC:
 Via Augusta, 205 – 08021 Barcelona

Secretaria:
 Reina Victòria, 10 – 08021 Barcelona
Horari d’atenció: Dimarts, dijous i divendres de 10:30h a 14:30h

93 200 11 33

Amb el suport de:

Adscrita a:

Tutelada per:

Amb la col·laboració de:

Avís legal   •   Política de cookies   •   Disseny web