Antoni Tàpies. La pràctica de l’art.
Per a commemorar el centenari del naixement d’Antoni Tàpies (1923-2012), els museus Palais des Beaux-Arts de Brussel·les, Reina Sofía de Madrid i la Fundació Tapies de Barcelona, han organitzat aquesta gran exposició titulada “La pràctica de l’art”.
En la nostra visita hem pogut comptar amb les interessants explicacions de la Mireia (historiadora d’art i guia del Museu), la qual ens ha ajudat a comprendre, interpretar i apreciar la valuosa obra d’aquest geni.
Tàpies va experimentar amb tota mena de suports, tècniques i materials. Els seus dibuixos, pintures i escultures, fets de paper, cartró, fusta, pols de marbre o vernís, plantegen noves formes estètiques per a reflexionar sobre el món i sobre la nostra existència. A més, a les seves obres hi afegeix símbols de diferents significats, amb els quals busca crear un efecte en l’espectador, tot i que poden dificultar-li la comprensió de la peça. Però, com bé deia ell, “L’Art no cal entendre’l, sinó sentir-lo“!
També vam poder admirar el mitjó gegant foradat, un exemple més de les obres en què hi inclou elements d’ús quotidià de les persones, amb mostres del desgast per l´ús, les quals poden simbolitzar les possibles vivències que l’element ha acumulat en el seu temps d’existència.